Brev till föräldrarna

Till föräldrar/vårdnadshavare,

Vår flickscoutgrupp ska börja med en ny spännande aktivitet som heter Free Being Me. Det här unika programmet använder roliga aktiviteter för att stärka barn och ungdomar så att de får ett bättre kroppsligt självförtroende, kan stå emot det sociala trycket, knyter kontakter med scouter från hela världen och gör skillnad i sina egna samhällen.

Världsomfattande forskning visar att lågt kroppsligt självförtroende hindrar personer från att nå sin fulla potential, då över 60% av flickor undviker aktiviteter på grund av att de mår dåligt över sitt utseende1. Det här innefattar viktiga aktiviteter i livet så som att säga sin åsikt, dansa och simma, gå på kalas, och räcka upp handen i klassrummet. En världsomfattande studie gjord av WAGGGS med kvinnor och flickor från 70 länder fann att minst 45% tror att flickor och kvinnor hindras från att ta ledarskapspositioner på grund av att de saknar självförtroende över deras utseende.

Free Being Me har utvecklats särskilt för flickscouter i samarbete med WAGGGS, the Dove Self Esteem Project och experter i kroppsligt självförtroende. Aktiviteterna har präglats av världsledande forskning kring kroppsligt självförtroende, vilken visar att 60% av flickor som tar del i denna typ av icke-formella utbildningsprogram känner att de har betydligt mer kroppsligt självförtroende åtminstone tre år senare. Återkoppling från tusentals av flickor från hela världen har också visat att de är ivirga att prata om och lära sig om kroppsligt självförtroende.

Mer än tre miljoner flickor över hela världen kommer att ta del i Free Being Me, och vårt nationella förbund har åtagit sig att stötta denna världsomfattande kampanj för att göra en varaktig positiv skillnad för det kroppsliga självförtroendet hos sina medlemmar.

Free Being Me är en resa på fem möten. De fyra första mötena utrustar deltagarna med kunskaperna och färdigheterna de behöver för att få mer kroppsligt självförtroende. Det femte mötet använder dessa lärdomar för att planera ett Göra Skillnad-projekt , som ska genomföras efter mötet. Våra Göra Skillnader projekt behöver nå så många som möjligt med dessa viktiga budskap!

Mellan varje möte kommer ditt barn att få med sig ett papper hem som handlar om att de ska genomföra en personlig utmaning. Detta har förklarats under mötet, och alla instruktioner finns på pappret. Vi har sammanfattat de personliga utmaningarna nedan.

Vi uppskattar ert stöd i detta för att Free Being Me ska kunna få den bästa påverkan på vår grupp. Ta kontakt med någon av oss ledare om du vill veta mer, eller om du är intresserad av att hjälpa till med programmet eller med Göra Skillnad projektet.

Om du är intresserad av att veta mer om projektet kan du besöka www.free-being-me.com.

 

Tack för ditt stöd,

Ledarna i X scoutkår/avdelning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *