Hemliga vänner och skattkistor

Överväg att använda idéerna nedan för att göra din grupps Free Being Me upplevelse ännu mer rolig och meningsfull. Ni behöver inte göra dessa för att få ett märke, men de är bra att göra före eller under tiden ni håller på med Free Being Me. Du kan hitta information om hur ni förtjänar ett märke på sidan 7 i ledarguiden.

 

Free Being Me-vägg

Skapa en Free Being Me-vägg i början av projektet. Det är en plats att samla positiva uttalanden, inspirerande bilder och bra idéer för att hjälpa deltagare att känna sig stärkta att vara sig själva. Några av dessa kommer att utvecklas under programmet. Uppmuntra deltagare att leta efter inspiration hemma och ta med det. Använd väggen i slutet som hjälp för att planera gruppens Göra Skilland-projekt. Dela en bild av din vägg på www.free-being-me.com

 

Hemlig vän

Deltagare får slumpvis en hemlig vän i gruppen. Under projektet ska deltagarna hitta smarta sätt att få deras hemliga vän att känna att den mår bra, utan att de avslöjar vem de är. Se till att alla förstår att den hemliga vännen inte ska fokusera på utseende.

 

En skatt inom mig-lådor

Innan ni startar Free Being Me skapar deltagarna skattkistor genom att använda pysselmaterial. Under projektet ska varje deltagare komma på ett positivt meddelande som de ska lägga anonymt i de andra deltagarnas skattkistor, som visar att det är din insida som betyder mest. I slutet av projektet har varje deltagare en samling av positiva meddelanden.

 

Filmkväll

Tillbringa en kväll med din grupp innan ni börjar med Free Being Me och titta på en film lämplig för deras ålder som de kan identifiera sig med, som visar en kvinnlig karaktär som är sann mot sig själv, tillexempel Disney/Pixars film Modig från 2012. Med den filmen kan ni diskutera hur Merida förväntades att vara, och vad hon gjorde för att fortsätta vara den hon var.

 

Jag bryr mig-kompishalsband (från Tusenöarna)

Skapa ett halsband åt varje ledare med fem pärlor på; en för varje ord i “Jag är kärleksfull och omtänksam”. Ledarna bär halsbanden under Free Being Me. När de ser en deltagare göra något eftertänksamt och omtänksamt för en annan deltagare, tar de tyst av sig halsbandet och sätter det kring halsen på deltagaren. Deltagaren håller sedan ögonen öppna för ett tillfälle att skicka halsbandet vidare till någon annan som varit kärleksfull och omtänksam. Förklara vad halsbandet betyder i förväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *