Tervetuloa!

Tervetuloa toteuttamaan maailmanlaajuista Free Being Me -ohjelmaa!

Toivotan sinut iloisesti tervetulleeksi tähän jännittävään ja merkittävään koulutusohjelmaan.
Vahva myönteinen minäkuva on tärkeä askel itsetunnon kehittämisessä ja tulevien johtajien kasvattamisessa. Useat lapset ja nuoret eri puolilla maailmaa sanovat ulkonäön olevan yksi heidän
suurimmista huolistaan. He tuntevat paineita muuttaa ulkonäköään vastaamaan yhteiskunnan
kapeaa käsitystä kauneudesta, jota tiedotusvälineet esittävät ja heidän vertaisensa idealisoivat.
Maailmanlaajuiset tutkimukset osoittavat, että heikko minäkuva estää nuoria saavuttamasta täyttä
potentiaaliaan. Yli 60 prosenttia tytöistä välttelee tekemästä asioita, joista on kiinnostunut, koska he häpeävät ulkonäköään. Tähän sisältyy tärkeitä aktiviteetteja kuten joukkueisiin tai kerhoihin pyrkiminen, viittaaminen tunnilla, tanssiminen ja uiminen, juhliin osallistuminen ja jopa oman mielipiteen ilmaisu. Kun tytöt ja pojat päättävät olla osallistumatta tällä tavoin, he menettävät tärkeitä mahdollisuuksia kasvaa ja kehittää valmiuksiaan elämässä ja me yhteiskuntana menetämme silloin paljon.

Free Being Me -ohjelma käsittelee minäkuvaan liittyviä asioita suoraan silmästä silmään ja antaa sinulle mahdollisuuden edistää ryhmääsi kuuluvien lasten ja nuorten minäkuvan kehittymista ja itsensä hyväksymistä, jotta he eivät anna heidän ulkonäkönsä estää heitä olemasta aktiivisia, vastuullisia ja luottavaisia maailman kansalaisia. Myönteinen minäkuva edesauttaa lapsia ja nuoria rakentamaan ne elämän perustukset, joita he tarvitsevat ollakseen roolimalleja ja johtajia  omissa yhteisöissään.

Nuoret eri puolella maailmaa ovat kertoneet meille, että he ovat innostuneita puhumaan minäkuvaan liittyvistä asioista sekä innokkaita oppimaan lisää aiheesta, joka vaikuttaa suoraan heihin ja heidän ystäväpiiriinsä. Partiotyttöjen Maailmanliitto WAGGGS yhdessä Doven asiantuntijoiden kanssa on kehittänyt tämän ohjelman erityisesti näille nuorille. Aktiviteetteja on kehitetty huomioiden maailman johtavat minäkuvatutkimukset, joten voit olla varma siitä, että saamasi hyödyt tämän ohjelman toteuttamisesta ovat kauaskantoiset. Itse asiassa olemme huomanneet, että 60 % osallistujista kokee minäkuvansa olevan merkittävästi parempi vähintään kolmen vuoden kuluttua ohjelman suorittamisesta, kun ohjelmat hyödyntävät samoja tekniikoita kuin Free Being Me. Tämä opas antaa sinulle kaikki työkalut, jotta voit toteuttaa ohjelman onnistuneesti.

Opastamalla ryhmäsi Free Being Me –koulutusohjelman läpi mahdollistat, että partioon kuuluvat tytöt ja pojat sekä näiden ei-vielä-partiolaiset ikätoverit voivat vahvistaa minäkuvaansa, rakentaa itsetuntoaan ja tarttua jokaiseen mahdollisuuteen hyödyntää koko potentiaalinsa. Sinun myötvaikutuksellasi voimme muuttaa kokonaisen sukupolven levittämällä Free Being Me -ohjelman sanomaa.

Terveisin,

Nadine El Achy
Maailmanhallituksen puheenjohtaja
WAGGGS

Steve Miles
Senior Vice President
Dove

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *