Mitä tarkoitetaan myönteisellä kehonkuvalla

Kun minäkuvamme / kehonkuvamme on myönteinen, hyväksymme ja olemme tyytyväisiä ulkonäköömme ja siihen, mitä kehomme voi tehdä.

 

Miten minäkuva vaikuttaa lapsiin ja nuoriin?

Ihmiset joilla on myönteinen minäkuva eli kehonkuva eivät yleensä mieti juurikaan ulkonäköään. He ovat sinut itsensä kanssa. Myönteisen minäkuvan omaavat  tekevät asioita, jotka aikaansaavat onnellisuutta, esimerkiksi urheilevat, viettävät aikaa ystävien kanssa tai osallistuvat myönteisiin aktiviteetteihin kuten vaikka partioon. Myönteinen minäkuva on myös yhteydessä hyvään itsetuntoon. Niillä nuorilla joilla on myönteinen minäkuva / kehonkuva on myös paremmat suhteet ystäviin ja perheeseen ja he ovat itseluottavaisempia koulussa ja oman mielipiteensä ilmaisussa. Lapset, joilla on huono minäkuva murehtivat paljon ulkonäköään. Tämä voi estää heitä käyttämästä vaatteita joista he pitävät tai tekemästä asioita, joissa heidän pitäisi esitellä kehoaan julkisesti (esim. uinti, tanssi jne.), vaikka he pitäisivätkin  kyseisistä aktiviteeteista. Heikko minäkuva voi vaikuttaa koulunkäyntiin, estää pahimmillaan menemästä lääkäriin tai pidättää lasta ja nuorta itsensä ilmaisusta sekä kertomasta mielipiteitään.

WAGGGS:in tutkimuksessa johon osallistui naisia ja tyttöjä 70 maasta, 45 % vastaajista oli sitä mieltä, että huono itseluottamus ja käsitys omasta ulkonäöstä estää tyttöjä hakeutumasta johtamistehtäviin.

Heikko minäkuva on maailmanlaajuinen ongelma. Siitä huolimatta, että maailmassa on
hämmästyttävää moninaisuutta ulkonäöissä ja kulttuureissa, monet tytöt ja pojat tuntevat
epävarmuutta kehostaan ja ulkonäöstään. Vain 11 prosenttia tytöistä kuvailisi itseään sanalla ”kaunis”.

Globalisaation myötä kauneusstandardeissa on nykyään aiempaa vähemmän
moninaisuutta. Samaan aikaan kauneus koetaan tärkeänä ja teknologiat, kuten kuvankäsittely
edesauttavat epärealististen kauneusihanteiden syntymistä. Free Being Me -ohjelman avulla kannustetaan lapsia ja nuoria tunnistamaan sekä haastaamaan maailmanlaajuinen ongelma, sekä kehittämään myönteistä minä-ja kehonkuvaa. Johtaessasi Free Being Me –ohjelmaa, sinä ja ryhmäsi voitte auttaa luomaan kehonkuvan vallankumousta, joka tulee parantamaa 3,5 miljoonan tytön ja pojan elämää eri puolilla maailmaa.

 

tiesitköettä
Myönteinen kehonkuva ja johtajuus

Johtamistaitojen kehittäminen on tärkeä osa partiotoimintaa – ja myönteinen minäkuva on tärkeäaskel kohti hyvää johtajuutta. Kyetäksesi kannustamaan ja osallistamaan muita ihmisiä, tulee sinun tuntea olosi voimaantuneeksi! Tarvitset itseluottamusta jotta voit ottaa asioihin avoimesti kantaa ja ilmaista omia mielipiteitäsi. Kun kehittyvällä johtajalla on itseluottamusta ja hyvä minäkuva, on hänen mahdollista jakaa mielipiteitään ja ajatusta myönteisestä kehonkuvasta edelleen ja rakentaa samalla parempaa maailmaa.


linkkivinkki

Linkkivinkkejä kehonkuvasta (englanniksi):
www.free-being-me.com
www.selfesteem.dove.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *