Kirje vanhemmille

Hyvät vanhemmat!

Ryhmämme aloittaa jännittävän uuden aktiviteettiohjelman nimeltä Free Being Me – Ihan Vapaasti Mä. Tämä ainutlaatuinen ohjelma hyödyntää hauskoja aktiviteetteja edistääkseen lasten ja nuorten myönteisen minäkuvan kasvua ja auttaa lapsia ja nuoria vastustamaan sosiaalista ulkonäköön kohdistuvia paineita. Luomme ohjelman avulla yhteyksiä partiolaisiin ympäri maailman ja opimme saamaan aikaan muutosta paikallisissa yhteisöissämme.

Maailmanlaajuiset tutkimukset kertovat, että negatiivinen minäkuva estää nuoria saavuttamasta täyttä potentiaaliaan. Yli 60 % tytöistä välttelee heitä kiinnostavaa tekemistä, harrastusta tai yleensäkin osallistumista johonkin, koska he eivät ole itsevarmoja ulkonäkönsä suhteen. Se tarkoittaa sitä, että he eivät välttämättä uskalla kertoa mielipidettään, uida, tanssia, tai viitata luokassa.

Partiotyttöjen Maailmanliitto (WAGGGS) toteutti tutkimuksen 70 maassa naisille ja tytöille. Tutkimuksessa havaittiin, että vastaajista 45 % uskoo tyttöjen ja naisten usein kieltäytyvän asemasta johtotehtävissä ulkonäöstä johtuvan matalan itsetunnon vuoksi.

WAGGGS, Dove Self Esteem Project ja asiantuntijat ovat luoneet yhteistyössä Free Being Me – Ihan Vapaasti Mä -ohjelman erityisesti partiolaisia varten. Aktiviteetit perustuvat maailmalla tehdyistä tutkimuksista saatuun tietoon siitä, että 60 % tytöistä, jotka ovat osallistuneet tämän kaltaiseen epäviralliseen koulutusohjelmaan, ovat minäkuvansa suhteen huomattavasti positiivisempia vielä kolmekin vuotta ohjelmaan osallistumisen jälkeen.

Palaute tuhansilta tytöiltä ympäri maailmaa kertoo myös että he ovat innostuneita puhumaan ja oppimaan myönteisestä minäkuvasta. Yli 3 miljoonaa tyttöä kautta maailman osallistuu Free Being Me – Ihan Vapaasti Mä ohjelman tekemiseen. WAGGGS on sitoutunut tukemaan tätä maailmanlaajuista kampanjaa, jolla saamme aikaan kestävän positiivisen muutoksen jäsenten minäkuvassa.

Free Being Me – Ihan Vapaasti Mä on viiden kokouksen mittainen matka. Ensimmäisissä neljässä kokouksessa osallistujat saavat tiedon ja taidot, joita tarvitaan myönteisemmän minäkuvan muodostamiseen. Viidennessä kokouksessa näitä oppeja käytetään ”Tartu Toimeen” -projektin suunnitteluun. Tartu Toimeen -projekitlla pyritään levittämään tärkeitä viestejä muidenkin kuin partiolaisten tietoon.

Jokaisen kokouksen päätteeksi lapsenne tuo kotiin pienen tehtävän, eli henkilökohtaisen haasteen. Tämä on selitetty lapsille kokouksessa, ja kaikki ohjeet ovat myös tehtävälapussa.

Arvostaisimme suuresti tukeanne sen varmistamiseksi, että Free Being Me – Ihan Vapaasti Mä saisi aikaan parhaan mahdollisen vaikutuksen ryhmässämme. Jos haluat tietää lisää, auttaa meitä ohjelman aikana tai Tartu Toimeen –projektin kanssa, ota meihin yhteyttä.

Terveisin,

 

linkkivinkki:

http://freebeingme.partio.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *