Aktiviteetit

Aktiviteetit on suunniteltu seikkailijoille ja sudenpennuille sekä tarpojille siten, että voit kokea ohjelman toteuttamisen inspiroivaksi, hauskaksi ja yksinkertaiseksi. Olemme työskennelleet asiantuntijoiden kanssa, jotta voisimme sisältää ohjelmaamme parhaimmat tavat kehittää ja parantaa yksilön minäkuvaa. Jos seuraat aktiviteettipakettien ja tämän oppaan ohjeita voit olla varma siitä, että sinulla tulee olemaan merkittävä vaikutus ryhmäsi jäsenten minäkuvaan.

 

Pienryhmätyöskentely

Free Being Me –ohjelmassa on tärkeää, että osallistujat saavat useita mahdollisuuksia keskustella Imagomyytistä. Tämä on helpompaa ja mukavampaa pienissä ryhmissä. Jotta jokainen osallistuja saa mahdollisuuden aktiiviseen osallistumiseen, tulisi kutakin ryhmää (enintään kahdeksan osallistujaa) kohti olla yksi tukeva aikuinen. Tästä syytä kannustamme sinua pyytämään toisia johtajia, kouluttajia tai aikuisia auttamaan sinua. Jotta avustajasi olisivat valmiita auttamaan sinua, pyydä heitä lukemaan johtajan opas ja aktiviteettipaketit.

 

Free Being Me ohjelmassa on viisi valmiiksi suunniteltua kokousta

Free Being Me -ohjelma toteutetaan viiden kokouksen /koloillan aikana. Ensimmäiset neljä kokousta antavat osallistujille tietoaja taitoja joita he tarvitsevat vastustaakseen Imagomyyttiä. Viidennessä kokouksessa tätä tietoutta testataan, kun ryhmä suunnittelee Take Action –projektin, jonka he toteuttavat kokouksen jälkeen. Jotta aktiviteetit etenisivät loogisesti ja ryhmäsi saisi kaiken mahdollisen irti Free Being Me –ohjelmasta, on tärkeää että kokoukset toteutetaan oikeassa järjestyksessä. Kun eri aktiviteetit suoritetaan useamman kokouksen aikana, osallistujat saavat myös mahdollisuuden miettiä aktiviteetteja ja niiden oppeja rauhassa.

step by step

Jos sinulla ei ole aikaa toteuttaa kaikkia aktiviteetteja, olemme merkinneet tärkeimmät aktiviteetit jotka sinun tulisi suorittaa ryhmäsi kanssa tähtisymbolilla. Parantaaksesi ryhmäsi jäsenten minäkuvaa tulisi teidän tehdä minimissään seuraavassa luetellut aktiviteetit.

 

Kokousten rakenne

Jokaisessa Free Being Me –kokouksessa / koloillassa on kolme tärkeää elementtiä:

1
Osallistumislupaus
Jokaisen kokouksen alussa osallistujia pyydetään kertomaan ja näyttämään, että he ovat sitoutuneita osallistumaan ja pitämään hauskaa Free Being Me –projektin parissa. Tämä on loistava tapa saada osallistujat ottamaan osaa koko kokouksen ajan.

2
Imagomyytin haastaminen ja itsemme arvostaminen
Kokoukset sisältävät suurimmaksi osaksi aktiviteetteja, jotka antavat osallistujille mahdollisuuden haastaa Imagomyytti omin sanoin ja teoin. Jotta he voisivat saavuttaa täyden potentiaalinsa, kokouksiin kuuluu myös aktiviteetteja jotka kannustavat osallistujia arvostamaan ja hyväksymään kehonsa sellaisenaan.

3
Henkilökohtaiset haasteet
Jokaisen kokouksen lopuksi osallistujat saavat henkilökohtaisen haasteen, joka tulee suorittaa ennen seuraavaan kokousta. Tämä on loistava tapa antaa osallistujille mahdollisuus miettiä oppimaansa ja käyttää oppejaan uudessa ympäristössä. Selitä jokainen henkilökohtainen haaste selkeästi ja kerro myös vanhemmille, miten he voivat tukea lastaan aktiviteetin tekemisessä.

 

tiesitköettä
Toteutusvinkkejä

Tarjotaksemme sinulle tukea ja oikeat työkalut aktiviteettien toteuttamiseksi. Aktiviteetteihin on siksi sisällytetty toteutusvinkkejä.

Toteutusvinkit sisältävät ehdotuksia Free Being Me -sanoman levittämisestä. Ne auttavat sinua ymmärtämään, mikä on keskeisintä aktiviteettien tekemisessä sekä antavat tukea aktiviteettien kertomiseksi ryhmällesi. Voit lukea toteutusvinkkejä sellaisenaan ryhmällesi tai voit kertoa niiden sisällön omin sanoin. Kokemustemme perusteella suosittelemme, että tapaatte ryhmänne johtajien ja ohjaajien kanssa etukäteen, jotta kokoukset voivat edetä mahdollisimman sulavasti.

 

Take Action –projekti

Free Being Me  ohjelman opuksi toteutetaan ”Take Action -projekti”, jossa  tavoitteena on välittää ohjelman pääviestiä eteenpäin. Haluamme jakaa positiivisen minäkuvan viestiä niin monelle kuin pystymme!  Ansaitakseen Free Being Me –aktiviteettimerkin, tulisi Take Action -projektin:

  • Heijastaa kokouksissa opittuja asioita. Projektin tulisi myös kannustaa osallistujia ryhtymään paremman minäkuvan roolimalleiksi jakaakseen tietouttaan ystävilleen ja yhteisöilleen.
  • Projektin tulee olla hauska! Kannusta osallistujia olemaan luovia ja ottamaan vastuu omasta Take Action –projektista. He voivat käyttää ja muokata ideoita viidennestä kokouksesta, tai he voivat keksiä täysin uusia ideoita! Osallistujat voivat tehdä projekteja itsenäisesti ja/tai ryhmässä.

tiesitköettä
Vinkki: Järjestäkää koloilta, johon jokainen kutsuu mukaan kaksi kaveria.

Take action

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *